Fragas de São Simão

Fragas de São Simão

Op ongeveer 5 a 10 minuten rijden vanaf Casa d’Oliveiral ( ligt er een beetje aan hoe hard je rijd 🙂 lol ), vind je  het uitkijkpunt Fragas de São Simão.  Hier vind je een houten trap “passadiços” genaamd met een totale lengte van ongeveer 3.5 kilometer heen en terug.  Dit steile houten pad  leid je naar Fragas de São Simão.  Fragas de São Simão is een plek gelegen tussen twee imposante kliffen, waar je het stromende heldere water van Ribeira de Alge vind. Deze rivier ontspringt in Serra da Lousã en mondt uit in het dorp Foz de Alge in de Zézere.

Aangekomen bij de rivierstrand vind je gelegenheid om een drankje te kopen. Je kunt aan het rivierstrand zonnen, zwemmen, duiken, picknicken en wandelen. Eén van de aangegeven wandelroutes leidt je o.a. langs de Ribeira de Alge. Je ziet er kleine beekjes die uitmonden in de rivier. Mooie laurier- en kurkeiken en zelfs nog hier en daar een sinaasappelboom. Kortom een prachtige natuurlijke oase.

Casal de São Simão

Er is ook een wandelroute die je leid naar het dorp Casal de São Simão en is ongeveer 15 minuten wandelen vanaf het rivierstrand. Het is een klein dorp die eigenlijk uit slechts één straat bestaat. De huizen zijn gebouwd van kwartsiet. Het dorp strekt zich uit langs een richel die bijna parallel loopt langs de Ribeira de Alge. De ingang van het  dorp is aan het hoogste einde en het eindigt waar de helling het moeilijk maakte om verder te bouwen. Eén huis, naar alle waarschijnlijkheid het oudste van het dorp, heeft aan de buitenkant een datum van 1701 gegraveerd.

Casal de Säo Simäo heeft de oudste kapel in de gemeente Figueiró dos Vinhos en dateert uit de 15e eeuw. Het dorp ademt oude historie. Er zijn nog andere uitstapjes mogelijk kijk maar  hier. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.