Olijfboomhuis

 

De plannen voor ons olijfboomhuis begonnen al in de zomer van 2017.  Tijdens onze zoveelste mooie vakantie in het prachtige Portugal kwamen onze plannen voor een bed & breakfast tot ontwikkeling. We logeerden toen in een mooie bed & breakfast in Noord-Portugal. Het was een heel eenvoudige, informele bed & breakfast. Toen kwam het idee in ons op dat dit toch ook wel heel erg leuk was. En zo begon onze bed & breakfast droom. Het roer in ons hoofd ging volledig om. Van een drukke kantoorbaan naar het runnen van een bed & breakfast. Hoe leuk is dat? Heel erg leuk!

Na veel zoeken op het internet, ideaal medium, hebben wij maart 2018 enkele potentiele geschikte panden bezocht. Daarbij was ook het olijfboomhuis een van de gegadigden. Dit vonden wij een toplocatie voor onze bed & breakfast. Het was grotendeels al gerenoveerd en bedoeld als bed & breakfast. Het bestond oorspronkelijk uit twee huizen, die nu samengevoegd zijn. De ene kant wordt ons woonhuis en de andere kant wordt het bed & breakfast gedeelte. Het gastendeel bestaat uit twee verdiepingen; begane grond met 1 kamer en op de eerste verdieping drie kamers naast elkaar. Deze zijn met elkaar verbonden door een gemeenschappelijk breed balkon. Bovendien met een prachtig uitzicht over de heuvels van het mooie dorp Olival.

Dit alles gevestigd in het heerlijke relaxte dorpje Olival. De naam voor de bed & breakfast was al snel bedacht: Casa d’Oliveiral (olijfboomhuis), hoe leuk is dat? Hoe komen wij op die naam? Drie maal raden….. inderdaad omdat wij een tuin hebben met veel olijfbomen. Tevens omdat het dorp Olival (olijfgaard) heet.

 

Renovatie Casa d’Oliveiral

 

De renovatie en inrichting van Casa d’Oliveiral is inmiddels in volle gang. Inmiddels is het gastenterras mooi opgeknapt. Zodat u daar de gehele dag heerlijk van de zon kunt genieten. Ons eigen terras heeft ook een geweldige facelift gehad. Want wij willen uiteraard ook genieten van de Portugese zon. Ook zijn wij druk bezig om de drie overige kamers in gereedheid te brengen. De kamers; Oliveiral, Musica en Rustica. Kamer Boavista is inmiddels gereed en door vrienden al getest en goed bevonden.          Het hekwerk op de eerste verdieping, gaat binnenkort ook een metamorfose ondergaan. Er zal een mooi strak metalen hekwerk, speciaal naar onze wensen gemaakt en geplaatst gaan worden. U begrijpt, wij doen onze uiterste best om in 1 Juni onze deuren te kunnen openen.

Voor degenen die rust, natuur en cultuur willen combineren in hun vakantie, is Casa d’Oliveiral de perfecte place to be. Verblijven in het olijfboomhuis… wie wil dit niet? Bed & breakfast Casa d’Oliveiral ligt centraal gelegen tussen Lissabon en Porto op 90 minuten rijden. Bent u benieuwd naar het resultaat van ons harde werk?  Kom ons dan opzoeken en  boek een kamer bij Casa d’Oliveiral! U bent van harte welkom!

 

Reacties zijn gesloten.