Omgeving

Tomar bezoeken:

In de omgeving van Casa d’Oliveiral liggen diverse historische steden. Tomar ligt in het hart van het land Portugal. Het is een pittoreske stadje, ingeklemd tussen bosrijke heuvels . Vooral bekend van de Covento de Christo, de tempeliersburcht.

Dit is de plek waar de tempeliers hun machtsbasis hadden. Tomar is trots op zijn verleden en alles ademt het tempeliersverleden. Het wemelt van de herinneringen van deze riddersorde. Echt een bezoek waardig.

Ook is er elke vrijdag een markt. Overladen marktkramen met zelf gekweekte of gemaakte producten van het land. Deze worden verkocht door, oude, kromgegroeide vrouwtjes op een krukje zittend, of gewoon op de grond.

Alles is gerangschikt op product in verschillende sectoren.

De ronde, romige kaasjes vind je op een apart pleintje iets verderop. Ook staan er bedden en andere meubelstukken uitgestald. De vismarkt is in een overdekte hal uitgestald, en er is heeeel veeel keus. Ook levende have ontbreekt niet. Kortom; je kijkt je ogen uit…….

Coimbra bezoeken:

Hier vind je een goed bewaard gebleven oud centrum, waar je heerlijk kunt ronddwalen. Nadat de moren uit Portugal werden gedreven, benoemde Afonso Henriques de stad tot hoofdstad van Portugal. Op de top van de heuvel vind je zijn domicilie. Dezelfde Afonso is in Coimbra begraven. Er ontstond in het jaar 1920 in Coimbra een indrukwekkend mooie universiteit, die nu nog steeds functioneel is. Deze werd gebouwd in opdracht van Afonso’sachterachterkleinzoon, koning Dinis.

Ook de rijkelijk versierde bibliotheek is het echt het bezoeken waard. Deze werd ergens tussen 1717 en 1728 gebouwd en is nog steeds functioneel. Je vind er over de 300.000 boeken en het oudste boek dateert uit 1523.

Ook zonder dit, is het een leuke stad om te verblijven. Er is van alles te zien en te beleven in Coimbra.

Meer informatie over de omgeving kan je hier vinden.

 

Reacties zijn gesloten.