Omgeving

Tomar bezoeken

 

In de omgeving van Casa d’Oliveiral liggen diverse historische steden. Zoals Tomar, deze stad ligt in het hart van het land Portugal. Het is een pittoreske stadje, ingeklemd tussen bosrijke heuvels. Tomar is vooral bekend van de Covento de Christo, de tempeliersburcht. Dit is de plek waar de tempeliers hun machtsbasis hadden. Tomar is trots op zijn verleden en alles ademt het tempeliersverleden. Het wemelt van de herinneringen van deze riddersorde. Echt een bezoek waardig.

Ook is er elke vrijdag een markt. Overladen marktkramen met zelf gekweekte of gemaakte producten van het land. Deze worden verkocht door, oude, kromgegroeide vrouwtjes op een krukje zittend, of gewoon op de grond.

Alles is gerangschikt op product in verschillende sectoren.

De ronde, romige kaasjes vind je op een apart pleintje iets verderop. Ook staan er bedden en andere meubelstukken uitgestald. De vismarkt is in een overdekte hal uitgestald, en er is heeeel veeel keus. Ook levende have ontbreekt niet. Kortom; je kijkt je ogen uit……..

Elke tweede zondag van de maand is er een grote antiek- en rommelmarkt.

Coimbra bezoeken

 

Hier vind je een goed bewaard gebleven oud centrum, waar je heerlijk kunt ronddwalen. Nadat de moren uit Portugal werden gedreven, benoemde Afonso Henriques de stad tot hoofdstad van Portugal. Op de top van de heuvel vind je zijn domicilie. Dezelfde Afonso is in Coimbra begraven. Er ontstond in het jaar 1290 in Coimbra een mooie indrukwekkende universiteit, die nu nog steeds functioneel is. Deze werd gebouwd in opdracht van Afonso’sachterachterkleinzoon, koning Dinis.

Ook de rijkelijk versierde bibliotheek is het echt het bezoeken waard. Deze werd ergens tussen 1717 en 1728 gebouwd en is nog steeds functioneel. Je vind er over de 300.000 boeken en het oudste boek dateert uit 1523. Ook zonder deze mooie universiteit is het een leuke stad om te verblijven. Er is van alles te zien en te beleven in Coimbra. Je zou bijvoorbeeld je dag in Coimbra kunnen afsluiten met een Fado optreden. wij informeren u hierover graag.

Meer informatie over de omgeving kan je hier vinden.

Wijnproeverij en museum olijfperserij bezoeken

 

Casa d’Oliveiral kan voor u een belevenis organiseren bij Adega Encosta Da Criveira. U brengt een bezoek aan hun wijngaard en wijnhuis. Vroeger was er op de plek van het wijnhuis een olijfperserij die door de familie werd gebruikt en waar voor de mensen in de wijde omgeving olijven werden geperst. Nu heeft men er een museum van gemaakt, welke dan ook bezichtigd kan worden. Deze belevenis word afgesloten met een wijnproeverij en een proeverij van kazen van de nabije plaats Rabacal. En als u iets gegeten of gedronken hebt wat u heel erg lekker vindt, dan kunt u dit hier ook kopen. Laat het ons weten als wij dit voor u kunnen organiseren.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.